fbpx

Vientiasiakirjat

Kauppakamarit sujuvoittavat yritysten ulkomaankauppaa ulkomaankaupan asiakirjoilla. Kauppakamarin asema asiakirjojen vahvistajana on tunnustettu maailmanlaajuisesti.

Kansainvälisesti tunnistettavat alkuperätodistukset 

Suomalaiset kauppakamarit kuuluvat akkreditoituina Kansainvälisen kauppakamarin CO Accrediation Chain -ketjuun. Tämä tarkoittaa sitä, että alkuperätodistuksen vastaanottava yritys tai viranomainen voi tarkistaa todistuksen aitouden CO Verification nettisivulta joko syöttämällä tarvittavat tiedot palveluun tai lukemalla sivustolla alkuperätodistuksen QR-koodin.

ATA carnet -passi tavaroillesi väliaikaiseen vientiin

ATA carnet on kansainvälinen tulliasiakirja, jonka avulla tavaroita voidaan viedä sopimukseen liitty­nei­siin maihin tulli- ja verovapaasti korkeintaan yhden vuoden ajaksi. Lyhenne ATA (Admission Temporaire / Temporary Admission) kertoo, että kysymyksessä on tavaroiden väliaikainen maasta­vienti.

ATA carnet’lla voidaan väliaikaisesti viedä kaupallisia tavaranäytteitä,
ammatinharjoittamisvälineitä ja näyttelytavaroita.

Kauppakamarit vahvistavat myös muita viennin asiakirjoja, kuten:  kauppalaskujen vahvistuksia sekä Force Majeure ja muita erityistodistuksia kaupan osapuolten ja vientimaan viranomaisten vaatimuksiin.

Siirry sisältöön