fbpx

Kotiovelleni tuli erään yrityksen edustaja myymään palveluita. Tarjousta antaessaan hän mainitsi, että työ oikeuttaa kotitalousvähennykseen. Vastasin pyöritteleväni verokysymyksiä työkseni. Hän kysyi kiinnostuneena, että miten se kotitalousvähennys nykyisin oikein menee, jotta hän osaisi selvittää sitä asiakaskohtaamisissa tarkemmin. Kerroin mielelläni ja totesin, että vero-osaaminen vauhdittaa liiketoimintaa monenlaisissa tilanteissa.

Verot vaikuttavat yrityksen kustannuksiin ja tuotteiden hintaan, joten yrityksen tulisi olla riittävästi selvillä omaan liiketoimintaansa liittyvistä verokysymyksistä. Tälläkin hallituskaudella on tarjoiltu monenlaista veroporkkanaa, joista täytyy olla perillä hyödyntääkseen niitä omassa tai asiakkaiden toiminnassa. Myös verovelvoitteiden moitteeton hoitaminen ja veroriskien välttäminen edellyttävät ajantasaista tietoa verotuksesta.

Hallitus on sopinut jälleen useista pienistä ja suuremmistakin muutoksista verotukseen. Niillä on vaikutusta yritysten verokustannuksiin, liiketoimintaan sekä toimintaan työnantajana. Esimerkiksi kotitalousvähennys kasvaa ja monimutkaistuu, työsuhde-etuihin tulee muutoksia, ja kansainvälinen verotus muuttuu paitsi konserninsisäisten liiketoimien, myös eräiden ulkomaankomennusten ja työmatkojen osalta.

Kauppakamarit järjestävät syksyisin verotuksen ajankohtaiskoulutusta, jossa käydään läpi lainsäädäntömuutokset sekä tuoretta oikeuskäytäntöä. Tervetuloa mukaan kouluttautumaan ja verkostoitumaan!

Emmiliina Kujanpää
Johtava veroasiantuntija, Keskuskauppakamari

 

ILMOITTAUDU MUKAAN LAPIN KAUPPAKAMARIN PERINTEISEEN TILI- JA VEROPÄIVÄÄN

Siirry sisältöön