fbpx

Lapin kauppakamarin toiminta on käynnistynyt räväkästi, edunvalvonnassa ja projekteissa on lähdetty nousukiitoon. Kauppakamarin vaikuttamistyössä valiokuntatyöskentely on yksi keskeisiä toiminnan muotoja. Valiokunnat seuraavat oman sektorinsa elinkeinoelämän kehittymistä. Kauppakamarien valiokuntien vuoden startti pidettiin perjantaina 28.11, jossa oli koolla yli 50 kauppakamarin luottamushenkilöä. Yhteensä kauppakamarissa vaikuttaa yli 100 luottamushenkilöä. 

Vuoden ensimmäisen kvartaalin aikana edunvalvonnassa, josta käytämme nykyään termiä vaikuttaminen, painottuu hyvinvointialueiden rakentaminen, koronarajoitusten purkaminen ja osaavan työvoiman saatavuuden turvaaminen. Seuraamme tiiviisti valtion päätöksiä työllisyystoimenpiteistä, ilmastotoimista ja julkisen talouden tasapainosta. Vakaa ja hyvinvoiva Suomi on hyvä alusta myös yrityksille toimia. 

Tammikuussa pidetyt aluevaalit olivat kuin lähtölaukaus eduskuntavaaleille. Puolueiden kannatukset on nyt mitattu vaaleilla ja työ puoluekentällä eduskuntavaaleihin alkaa viimeistään nyt. Eduskuntavaalit pidetään vain hieman yli vuoden päästä, huhtikuussa 2023. Vihreiden heikko kannatus aluevaaleissa voi näkyä entistä periksi antamattomampana politiikkana, eikä puolueella ole varmasti halua vetäytyä heille tärkeistä ympäristötavoitteista. Lapin elinkeinoelämän osalta näitä löytyy esimerkiksi luonnonsuojelulaista ja kaivoslaista. 

Eduskuntavaalien vaikuttamiseen valmistaudumme luomalla Lapin elinkeinoelämän yhteistä viestiä. Tehty työ lanseerataan maalis- huhtikuun aikana niin Lapissa kuin Helsingissä. 

Erityisen ylpeä olen tiistaina 8.2. lanseerattavasta Barentsin alueen investointipotentiaaliselvityksestä. Ilman että paljastan tuloksia sen enempää etukäteen, voin hyvällä omalla tunnolla todeta, että potentiaali on suurempi kuin on aikoihin laskettu. 

Liisa Ansala
Toimitusjohtaja 

Siirry sisältöön