fbpx

UTAC konserniin kuuluva UTAC Ivalo juhlii tänä vuonna 30. toimintavuottaan arktisen ajoneuvo-, komponentti- ja rengastestauksen parissa. Emoyhtiö UTAC on vuonna 1924 perustettu johtava ajoneuvotestauksen huippuosaaja, joka toimii globaalisti kymmenessä maassa.

Ivalossa toiminta alkoi vuonna 1992 lentokentän kupeesta lehtien rengastesteillä ja on vuosikymmenten aikana laajentunut kahdeksi testikeskukseksi ja maailman ensimmäiseksi talviolosuhteet tarjoavaksi sisätestaushalliksi. Tänä päivänä ympärivuotiset talviolosuhteet takaa viisi Indoor-sisätestaushallia.

UTAC Ivalo tarjoaa kansainväliselle asiakaskunnalleen puolueetonta ajoneuvojen, renkaiden ja komponenttien testausta vuoden ympäri. Yli 100 kilometriä lumi- ja jääpintaisia ulkoratoja sekä 1,6 kilometriä sisäratoja täydennettynä halli- ja toimistoinfrastruktuurilla mahdollistavat monipuolisen testaustoiminnan. Ajoneuvotoimialan suuret muutokset luovat uusia kasvumahdollisuuksia myös Ivaloon ja liikevaihto on jatkanut kasvuaan pandemiatilanteesta huolimatta.

UTAC Ivalo on merkittävä alueellinen työnantaja: vakituista henkilökuntaa on noin 40 henkeä ja talvikaudella henkilöstön määrä nousee lähelle sataa. Henkilöstön osaamisprofiili on laaja: tehtäviin tarvitaan osaajia kunnossapidosta insinööreihin sekä myyntiin ja hallintoon.

Toiminta luo myös mittavia kerrannaisvaikutuksia alueelle. Ympärivuotinen testaustoiminta tuo testiryhmiä majoittumaan ja käyttämään matkailupalveluita myös perinteisten sesonkien ulkopuolella ja toiminnan tueksi tarvitaan paikallisia toimijoita niin rakennustöihin, kuljetuksiin kuin kaluston huoltoon.

Siirry sisältöön