fbpx

Maanantaina 15.11. kokoontunut Lapin kauppakamarin tulevaisuusvaliokunta keskusteli tulevaisuuden globaaleista digitalisaation ilmiöistä. Tulevaisuusvaliokunta asetti edellisessä kokouksessa valiokunnan jäsenille kotitehtävän, jonka tarkoituksena oli löytää digitaalisista ratkaisuja tai ilmiöitä, jotka ovat jo muuttaneet tai tulevat muuttamaan elinkeinoelämää.

Tulevaisuuden digitaalisista ratkaisuista nousi pinnalle, tekoäly ja sen hyödyntäminen, ihmisen ja tietokoneen vuorovaikutus tulevaisuudessa sekä 5G verkon laajeneminen. 5G:n kapasiteetin kasvaminen ja yhteyksien paraneminen luo useita käyttömahdollisuuksia niin kuluttajille kuin yrityselämälle. Muita pinnalle nousseita ilmiöitä olivat mm. Doerz kauppapaikka, joka yhdistää lokaalin toiminnan ja tuo samalle myyntialustalle sekä kuluttaja asiakkaan että yrityksen. Tämän nk. palveluiden AirBnB:n kautta mm. monet kyläyhdistykset ja pienet tapahtumat pääsevät kaupanhyllylle. 

Muita teemoja, joista kokouksessa keskusteltiin, olivat sesoridatan mahdollisuudet liiketoiminnan näkökulmasta sekä lisätyn todellisuuden ja virtuaalitodellisuuden olemassa olevista palveluista ja mahdollisuuksista. 

Vuoden 2022 valiokuntakaudelle tulevaisuuden valiokunnan nimen muutosta tullaan ehdottamaan syyskokoukselle. Nimeksi ehdotetaan Digitalisaation teemavaliokunta. Muutos nähtiin valiokunnan jäsenistössä positiivisena. Muutoksen myötä valiokunta pystyy keskittymään yhteen teemaan, joka olisi vuonna 2022 tulevaisuuden digitaaliset ratkaisut Lapin elinkeinoelämälle.

***

Valiokunnat ovat kauppakamarien vaikuttamistyön ytimessä. Lapin kauppakamarilla on seitsemän valiokuntaa, joissa käsitellään kunkin toimialan kannalta tärkeimpiä kehittämisteemoja ja linjataan yhteistä vaikuttamistyötä. 

Siirry sisältöön