fbpx

Tiistaina 8.2.2022 käynnistettiin Lapin kauppakamarin valiokuntien vuoden 2022 toiminta ja ensimmäisenä kokoontui teollisuusvaliokunta.

Valiokunnan kokouksessa vierailijana oli Elinkeinoelämän keskusliiton johtaja Sami Pakarinen, joka kertoi valiokunnalle EK suhdannebarometrin Lapin tuloksista.

EK:n tammikuun Suhdannebarometrin perusteella suomalaisyritysten suhdannetilanne on jatkunut varsin myönteisenä vuodenvaihteen tienoilla. Erot alojen välillä ovat kuitenkin suuria.

”Teollisuus jatkaa hyvää virettään ja kasvun kannalta suurin ongelma on edelleen materiaalien saatavuus.  Toisaalta palveluissa etenkin rajoituksista kärsineillä aloilla on tullut entisestään lunta tupaan. Rakentamisessa asuntojen ennätystuotanto on kääntymässä alaspäin. Suhdanne on kokonaisuutena kypsymässä, vaikka alojen tilanteet vaihtelevatkin varsin paljon”, sanoo EK:n johtaja Sami Pakarinen. (EK.fi)

Tämän lisäksi valiokunnassa käytiin keskustelua Ympäristöministeriön ympäristöneuvoksen Magnus Cederlöfin pitämästä esittelystä – Keskipitkän aikavälin ilmastopolitiikan suunnitelmasta (KAISU), sekä suunnitelman vaikutuksista Suomeen ja Lappiin. Keskustelun lopuksi valiokunta esitti huolensa ympäristöneuvokselle suunnitelman sisällöstä.

”Tuleeko meille kohtuuttoman kalliiksi elämä täällä Lapissa ja Suomessa? Tämä tulee muuttamaan elämäntilannetta monelta eri kannalta.” Jussi Vaara – Veljekset Vaara Oy

***

Valiokunnat ovat kauppakamarien vaikuttamistyön ytimessä. Lapin kauppakamarilla on seitsemän valiokuntaa, joissa käsitellään kunkin toimialan kannalta tärkeimpiä kehittämisteemoja ja linjataan yhteistä vaikuttamistyötä. 

Siirry sisältöön