fbpx

Oktober on ehkä tunnetumpi ulkomailla, kuin Suomessa, sillä se toimii pääasiassa kansainvälisten elokuvatuotantoyhtiöiden ja levittäjien kanssa ja on voittanut useita kansainvälisiä elokuvafestivaaleja.

Jo kuusi vuotta yrityksen perustamisesta, valittiin Oktoberin tuottama, Joonas Berghällin ja Mika Hotakaisen ohjaama Miesten vuoro (Steam of Life) Suomen Oscar® ehdokkaaksi vieraskielisten elokuvien kategoriaan. Miesten vuoro oli ehdolla myös European Film Awardseissa. Tämän jälkeen Oktoberin elokuvat ovat olleet mukana yhteensä yli 200 kotimaisella ja kansainvälisellä elokuvafestivaalilla ja ne ovat pokanneet toistakymmentä palkintoa.

Tuotantoyhtiö on luonut vahvan kansainvälisen verkoston ja se on tuottanut lukuisia erilaisia kansainvälisiä yhteistuotantoja. Näistä esimerkkeinä mainittakoon 4,4 miljoonan euron kokoinen, osin Lapissa kuvattu aasialainen fiktio ja viiden miljoonan euron kokoinen Jordaniassa kuvattava yhteistuotanto, jossa Oktober on mukana Associate Producerina. Tällä hetkellä etenee vahvasti Oktoberin oma, neljän miljoonan euron suurilta osin Lapissa kuvattava lapsille ja perheille suunnattu fiktioelokuva. Oktoberin elokuvien oikeuksia on myyty yli 20 maahan ympäri maailmaa. Elokuvat ovat saaneet elokuvateatterilevityksen esimerkiksi Ruotsissa, Puolassa, Sveitsissä, Norjassa, Japanissa ja Uudessa Seelannissa…

Joonas Berghäll

Oktoberin perustaja, toimitusjohtaja, tuottaja ja ohjaaja Joonas Berghäll asuu nykyään maalla, Louen kylässä Tervolassa. Hän muutti takaisin lappiin yli neljä vuotta sitten. Maailman metropolien jälkeen on ollut tärkeää palata kotiin, pohjoiseen luonnon keskelle. Oktoberin toimisto muutti Rovaniemelle vuonna 2021 ja tarjoaa työtä ja mahdollisuuksia pohjoisen tekijöille.

Oktober toteuttaa myös mainoselokuvia

Oktober tuottaa ja toteuttaa elokuvien lisäksi myös pieniä ja isoja mainoselokuvia ja mainoskampanjoita avaimet käteen periaatteella. Joonas Berghäll on ohjannut suuria kampanjoita esimerkiksi Atrialle (kesän pääfilmi), Postille, S-Pankille, Telialle ja Saarioiselle (joulun pääfilmi). Pystymme toteuttamaan eri kokoisia mainosfilmejä pohjoisen yrityksille maailmanluokan laadulla ja erittäin kilpailukykyiseen hintaan.

 

Oktober-tuotantoyhtiön logo
Oktober Oy
Koskikatu 20 C 6
96200 ROVANIEMI

Joonas Berghäll
Ohjaaja/tuottaja
joonas@oktober.fi
+358 40 7093 331

Siirry sisältöön