fbpx

Työntekijöiden etsiminen ulkomailta teknologiateollisuuden yritysten tarpeisiin on toteutumassa Lapissakin. Lappilainen aikuiskouluttaja REDU Edu Oy on valmis hakemaan osaajia maan rajojen ulkopuolelta helpottaakseen työntekijäpulasta kärsivien alojen rekrytointia.

Kasvava osaajapula ja työntekijöiden hankkiminen ulkomailta on tuttua hoiva-alalta, mutta nyt yhä enenevässä määrin Suomessa myös teollisuuden toimialoilla. Rovaniemellä pääpaikkaansa pitävän REDU Edun toimitusjohtaja Kari Rekilä tunnistaa tilanteen erityisen hyvin.

Teknologiateollisuuteen liittyvät alat kuten esimerkiksi kone- ja metalliteollisuus eivät vedä riittävästi kiinnostuneita opiskelijoita. Kun alkupäässä kangertelee, niin yritykset eivät saa päteviä hakijoita avoinna oleviin työpaikkoihin.

Aikuiskouluttaja REDU Edu on valmis hakemaan ja testaamaan yritysrekrytointeihin osaajia EU- ja Eta-maista. Tarvittaessa yritys kouluttaa heitä ja näin helpottaa työntekijäpulasta kärsivien alojen tilannetta eri puolilla Suomea.

Kansainvälisessä rekrytointihankkeessa on kyse koko valtakuntaa koskevasta ponnistuksesta, jossa on mukana 15 ELY-keskusta Lapista Uudellemaalle.

Siirry sisältöön