fbpx

Lapin kauppakamarin podcast: Latu auki maailmalle

Onko kansainvälistyminen jatkuvaa ylämäkeen hiihtoa vai lupsakkaa hiihtelyä tasaisella? Kulkeeko matka maailmalle pitkin toisten hiihtämiä latuja vai pitääkö lähteä rohkeasti umpihankeen hiihtämään?

Lapin kauppakamarin podcast Latu auki maailmalle -sarja käsittelee yritysten kansainvälistymistä lappilaisesta näkökulmasta käsin. Teemaan syvennytään neljän erilaisen näkökulman kautta ja tarjolla on inspiroivia hiihtokertomuksia sekä konkreettisia vinkkejä siihen, miten kasvua voi hakea kansainvälistymällä.

Podcastin löydät Acastista, Spotifysta ja Apple Podcastista tai voit kuunnella jaksoja suoraan tästä:

Lapin kauppakamarin podcastin Latu auki maailmalle -sarjan logo

”Tässä ei piä ajatella ommaa nappaa pelkästään”

Harriniva on Tunturi-Lapissa toimiva perheyritys jo kolmannessa polvessa, viidenkymmenen vuoden historialla. Pyry Talvensaaren työurasta kahdeksan viimeisintä on kulunut Harrinivassa, joista pari vuotta toimitusjohtajan saappaissa. Pyryn kanssa vaihdetaan ajatuksia Lapin matkailun menneestä ja tulevasta, innovaatioista ja pullonkauloista sekä teemoista kuten matkailun digitalisaatio, työnantajabrändi, vastuullinen kasvu, liikenneyhteydet, koronapandemian opetukset ja kansainvälistymisen tärkeimmät kumppanit.

Harriniva Hotels & Safariksen toimitusjohtaja Pyry Talvensaari

”On suuri rikkaus, että voimme olla samanaikaisesti lappilainen ja globaali yritys”

Outokumpu on maailman vastuullisin ruostumattoman teräksen tuottaja. Se on viesti, jonka vastuullisuusjohtaja Petri Mure haluaa antaa niin kansainvälisille kumppaneille kuin paikallisille, lappilaisille ihmisille. Petrin kanssa keskustellaan Tornion terästehtaalla nauhoitetussa jaksossa vastuullisuudesta, työturvallisuudesta, yritysten muodostamista ekosysteemeistä, maailmaa mullistavista megatrendeistä, kiertotaloudesta ja uramahdollisuuksista ja tottakai Torniossa kehitetystä maailman vastuullisimmasta ruostumattomasta teräksestä.

Outokummun vastuullisuusjohtaja Petri Mure.

”Sole ku lähtiä vain.”

Ei se kansainvälistyminen niin vaikeaa ole: jos ei osaa kieliä, niin varaa vain toisen matkalipun sille, joka osaa kohdemaan kieltä. Näin suorasukaisesti voi myös kansainvälistymistä lähestyä, jos on Tevolan konepajan toimitusjohtajaa uskominen. Latu auki maailmalle -sarjan kolmannessa jaksossa vieraana Olli Pallari. Ollin kanssa Tervolassa nauhoitetussa jaksossa jutellaan mm. keksintöjen kaupallistamisesta, kansainvälisten asiakkaiden löytämisestä, suurlähetystöjen tarjoamista palveluista ja kielitaidon merkityksestä.

”Kun hakee uusia markkinoita, kannattaa olla meihin yhteydessä, oli tarve mikä tahansa”

Silloin, kun kansainvälistymisestä haaveileva yritys on eksymässä palveluviidakkoon, avuksi kannattaa kutsua Team Finland -koordinaattori Lea Marski. Latu auki maailmalle -sarjan neljännessä jaksossa Lean kanssa avataan monelle helposti auki jääviä kysymyksiä liittyen yritysten kansainvälistymiseen, saatavilla olevaan asiantuntija-apuun, palvelupolkuihin, erilaisiin tukimuotoihin ja byrokratiaviidakkoon.

ELY:n Team Finland -koordinaattori Lea Marski

Podcast-sarja on toteutettu osana Kasvua älykkäästä erikoistumisesta -hanketta, joka on rahoitettua Lapin liiton myöntämällä EAKR-rahoituksella.

Hankerahoittajien logot
Siirry sisältöön