fbpx

Onnittelemme lämpimästi Suomen uutta presidenttiä Alexander Stubbia.

Tämä merkittävä hetki tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden muistuttaa teitä pohjoisen Suomen, ja erityisesti Lapin, korvaamattomasta arvosta maamme huoltovarmuudelle ja sen strategiselle asemalle.

Lapin ainutlaatuinen luonto, voimavarat ja sijainti tekevät siitä paitsi suomalaisten ylpeyden aiheen, mutta myös tärkeän kivijalan kansalliselle turvallisuudellemme erityisesti nyt, kun olemme osa sotilasliitto NATOa.

Toivomme, että tulevalla kaudellanne olette edelleen vahvistamassa naapurimaidemme Norjan ja Ruotsin kanssa tehtävää yhteistyötä. Yhteistyöllä voimme vahvistaa paitsi taloudellista kasvua ja kestävää kehitystä, mutta myös turvata rauhaa ja vakautta alueellamme. Pohjoisen alueen investointipotentiaali on 187 mrd. €, mutta potentiaalin realisoituminen vaatii entistä vahvempaa yhdessä tekemistä. Uskomme, että pohjoismaisella yhteistyöllä voimme vastata aikamme haasteisiin ja rakentaa vahvempaa, turvallisempaa ja yhtenäisempää Pohjoista.

Tulevaisuudessa Lapin rooli korostuu entisestään. Lappi tarjoaa ainoat maayhteydet Eurooppaan Itämeren häiriötilanteessa. Luotamme, että tunnistatte Lapin merkitysen ja viette Suomea eteenpäin viisaudella, rohkeudella ja näkemyksellä.

Onnea matkaan arvoisa presidentti Stubb työssänne Suomen ja koko kansamme hyväksi.

Siirry sisältöön