fbpx

Lapin kauppakamarin syyskokous pidettiin 23.11. Rovaniemellä.

Lapin kauppakamarin hallitukseen tuli muutoksia, kun Jukka Lakkapää luovutti puheenjohtajan nuijan seuraajalleen Ari Vuorentaustalle. Vuorentausta on aiemmin toiminut kauppakamarin varapuheenjohtajana.

Uusi puheenjohtaja tuo mukanaan laajan kokemuksen ja uusia näkemyksiä, joilla tuetaan Lapin alueen elinkeinoelämän kehitystä ja kasvua. Vuorentaustan kausi alkaa 1.1.2024.

“Minulle on suuri kunnia saada puheenjohtajuus Jukan jälkeen. Lapin kauppakamarin toiminta on kehittynyt ja kasvanut hienosti viime vuosina toimitusjohtaja Liisa Ansalan ja kauppakamarin energisen tiimin vetämänä. Keskeisiä vaikuttamisen painopisteitämme ovat juuri nyt pohjoisen logistiikan kehittäminen, tarvittavan henkilöstön saatavuus sekä positiivisen ja vakaan investointiympäristön luominen. Vastuullinen toiminta ja kasvu ovat luonnollisesti pohjana jatkuvasti korostuvan elinkeinojen sosiaalisen hyväksyttävyyden ehtona”, toteaa uusi hallituksen puheenjohtaja Vuorentausta.

Lisäksi hallitukseen valittiin Sakke Rantala (toimitusjohtaja Tornionlaakson sähkö) ja Mari Kumpu (henkilöstöpäällikkö BRP). Lapin kauppakamari kiittää hallitustyönsä päättäneitä Jukka Lakkapäätä, Tomi Seppää, Valto Ristomellaa ja Raimo Pohjasta ansiokkaasta työstä Lapin elinkeinoelämän ja kauppakamarin hyväksi.

Vuoden kauppakamarilainen ja vuoden jäsenyritys palkittiin

Vuoden kauppakamarilaisen palkinto ojennettiin Petri Murelle, joka on vastuullisuusjohtaja Outokummun Stainless Europe liiketoimintalinjalla. Mure on toiminut vuonna 2023 kauppakamarin teollisuusvaliokunnan puheenjohtajana.

Tehtävässään hän on tehnyt aktiivista vaikuttamista lappilaisen teollisuusympäristön kehittymisen eteen, tuonut vastuullisuusasioita kauppakamarin agendalle sekä osallistunut kauppakamaritoiminnan kehittämiseen. Hänen panoksensa kauppakamarin hankkeissa ja tapahtumissa on ollut esimerkillistä ja arvostettua.

Vuoden jäsenyrityksen palkinto myönnettiin Metsä Fibre Oy:lle. Yritys on osoittanut luottamusta pohjoiseen investointiympäristöön ja vahvaa uskoa lappilaiseen elinkeinoelämään Kemin biotuotetehtaan investoinnissa.

Tehtaan toiminta käynnistyi elokuussa 2023 ja se on ollut koko Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi yli 2 miljardin euron arvollaan. Tehtaan rakentaminen on merkittävä teko Lapin elinkeinoelämässä. Yhtiö on myös aktiivisesti osallistunut Lapin kauppakamarin toimintaan. Palkinnon vastaanotti biotuotetehtaan tehtaanjohtaja Tomi Seppä, joka on toiminut myös Lapin kauppakamarin hallituksen jäsenenä.

Lapin kauppakamarin hallituksen jäsenet 2024

Toimitusjohtaja Ari Vuorentausta, Lapland Hotels, pj
Toimitusjohtaja Riitta Rissanen, Lapin AMK, vpj
Toimitusjohtaja Noora Ahola, Mawson Oy, vpj
Toimitusjohtaja Mika Haapala, Outokumpu Stainless Oy vpj
Hallituksen jäsen Maarit Aho, Sava-Group Oy
Varatoimitusjohtaja Mikko Kokkonen, Pohjola Osuuspankki
Hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja, Yrjö Trög, Norrhydro Group Oyj
Toimitusjohtaja Jani Lösönen, Agnico Eagle Finland Oy
Kunnanjohtaja Laura Enbuska-Mäki, Muonion kunta
Toimitusjohtaja Sakke Rantala, Torniolaakson sähkö
Henkilöstöpäällikkö Mari Kumpu, BRP Finland

Valiokuntiin valitut

Valiokuntien tehtävänä on seurata toimialansa toimintaympäristöä, yhdistää alan ihmiset ja muodostaa yhdessä edunvalvontatyön areena.

Mitä on luvassa ensi vuonna?

Lue Lapin kauppakamarin toimintasuunnitelma vuodelle 2024

Siirry sisältöön