fbpx

Lapin kauppakamarin sääntömääräinen syyskokous pidettiin Rovaniemellä 23.11.2022. Kokouksen yhteydessä palkittiin ensimmäistä kertaa vuoden kauppakamarilainen ja kauppakamarin vuoden jäsenyritys.

Lapin kauppakamari edustaa koko Lapin elinkeinoelämää, tekee vaikuttamis- ja edunvalvontatyötä ja rakentaa verkostoja. Tämän vuoden syyskokouksen yhteydessä Lapin kauppakamari halusi antaa erityistä tunnustusta aktiivisten jäsentensä tekemälle työlle. Valinnat on suorittanut kauppakamarin hallitus kokouksessaan 11.10.2022.

Vuoden kauppakamarilaiseksi valittiin Nina Forsell, Lapin Matkailuelinkeinon Liiton toiminnanjohtaja, ja kauppakamarin vuoden jäsenyritykseksi rovaniemeläinen Norrhydro Group Oyj. Norrhydron puolesta tunnustuksen vastaanotti yhtiön hallituksen puheenjohtaja Yrjö Trög.

Toiminnanjohtaja Nina Forsell toimii Lapin kauppakamarin matkailuvaliokunnan jäsenenä ja on tehnyt pitkäjänteistä työtä Lapin matkailuelinkeinon edistämisen puolesta. Palkinnollaan kauppakamarin hallitus halusi antaa tunnustusta Forsellille periksiantamattomasta työstä Lapin matkailun edunvalvonnassa vaikeana korona-aikana. Forsell on käyttänyt lukemattomia tunteja koronalakien esitystekstien tulkintaan, sekä lappilaisten matkailuyritysten viestin viemiseen päätöksentekijöille.

Norrhydro on hydrauliikkaratkaisuja suunnitteleva ja valmistava yritys, joka on ansiokkaasti panostanut innovatiivisuuteen, korkeaan laatuun, energiatehokkaisiin ratkaisuihin sekä asiakaslähtöisyyteen. Toiminnassa on huomioitu laajasti vastuullisuusnäkökulmat niin toiminnan suunnittelussa, tuotannon laadussa kuin työntekijöiden hyvinvoinnissa ja työturvallisuudessa. Tänä vuonna Rovaniemelle valmistuneen uuden tuotantolaitoksen suunnittelussa on huomioitu ympäristövaikutukset muun muassa tuotannossa syntyvän hukkalämmön hyödyntämisessä.

Lapin kauppakamarin hallitus halusi antaa tunnustuksen Norrhydrolle rohkeista kehitysaskeleista niin Rovaniemen tehdasinvestoinnin, kuin pörssiin listautumisen vuoksi. Norrhydro on ainoa lappilainen pörssiyhtiö ja toimii hyvänä esimerkkinä myös muille kasvuyrityksille. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Yrjö Trög on toiminut myös Lapin kauppakamarin teollisuusvaliokunnan aktiivisena puheenjohtajana ja siirtyy 1.1.2023 alkaen kauppakamarin hallituksen jäseneksi.

Siirry sisältöön