fbpx

Lapin kauppakamari on koonnut yhteen Lapin elinkeinoelämän tavoitteet Lapin koko liikenneverkon kehittämiseksi. Elinkeinoelämän kilpailukyvyn parantamiseksi kauppakamari esittää yksilöityjä toimenpiteitä kaikkien liikennemuotojen osalta ja myös liikenneinvestointien rahoituksesta. Kauppakamari on kiinnittänyt huomiota siihen, että naapurimaat Ruotsi ja Norja ovat vahvasti panostaneet liikenneyhteyksiinsä myös pohjoisessa.
Lapin liikenneverkkoa on kehitettävä, jotta suomalaiset yritykset ovat kilpailukykyisiä Euroopan pohjoisosien investoinneissa ja kehittyvillä markkinoilla. Lappiin tulevat matkailijat on saatava sujuvasti perille kehittämällä sekä kotimaisia että suoria ulkomaanreittejä Lapin lentokentille. Tämä edellyttää koko Suomen liikennejärjestelmän nykyaikaistamista, kilpailun lisäämistä sekä uusien rahoitusjärjestelmien käyttöönottoa. Panostus Lapin liikenneyhteyksien kehittämiseen lisää Suomen vientiä ja mahdollistaa osaltaan valtion talouden tasapainottamista ja antaa kasvusykäyksiä kaikille toimialoille.
– Tieliikenteen osalta kiireisimpänä ykkösprioriteettinä on valtatie 4:n uudistaminen välillä Kemi-Oulu, kertoo Stora Enson paikallisjohtaja ja Lapin kauppakamarin puheenjohtaja Juha Mäkimattila. Metsäteollisuuden puukuljetuksista suurin osa tulee tehtaille ja kuormausalueille autokuljetuksina, jatkaa Mäkimattila.

– Merikuljetuksissa pohjoisen talvimerenkulun ja jäänmurron turvaaminen kustannuksiltaan kilpailukykyisinä on edelleen vientiteollisuuden kilpailukyvyn kulmakiviä, toteaa Metsä Group Oyj:n meriliikennejohtaja ja kauppakamarin liikennevaliokunnan puheenjohtaja Jyrki Ranki.

Lapin elinkeinoelämän liikennepoliittiset tavoitteet julkistettin Lapin liikennepäivän yhteydessä Kemissä torstaina 12.11.2015.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Timo Rautajoki, p. 040 5511 289

Siirry sisältöön