fbpx

Lapin kauppakamarin näkökulmasta tämän vuoden tekemisen tahti on ollut hurja. Olemme pyrkineet niin kehittämään kauppakamarin toimintaa, kuin reagoimaan vuoden aikana tapahtuneisiin mullistuksiin. Elinkeinoelämän näkökulmasta vuosi alkoi vielä vahvasti koronapandemian varjossa. 24.2. alkoi Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan, joka puolestaan laukaisi niin yritysten varautumistoimet kuin energiakriisin. Nämä ovat näkyneet vahvasti myös toimistomme arkipäivässä.

Kauppakamarin jäseneksi liittyi tänä vuonna 100 uutta jäsentä. Kasvava joukko mahdollista enemmän toimintaa ja vahvemman mahdollisuuden verkoistoitumiseen. Vahvistuva joukko jäseniä mahdollistaa myös toiminnan laajentumisen. Tammikuun alusta toimistomme asiantuntijajoukko kasvaa viiteen henkilöön. 

Toiminnan pitkäjänteisyydestä kertoo niin sääntöjen päivittäminen, uusittu strategia, sijoitussuunnitelma, elinkeinoelämän visiotyö kuin lisäresurssien saaminen hankkeiden kautta. Tänä vuonna olemme julkaisseet ennätystahtia. Materiaalia on tuotettu niin pohjoisen investointipotentiaalista, kaivostoiminnasta, älykkäästä erikoistumisesta, päättäjämielikuvista kuin kyber- ja hybridiuhista. 

Tilaisuuksia järjestettiin yli 20, ja lisäksi valiokunnille järjestettiin yli 30 tapaamista. Hallitus kokoontui 10 kertaa, virallisia kokouksia pidettiin kaksi Hyväksytty hallituksen jäsen -kursseja kolme. Kokeilimme ensimmäistä kertaa kuukausittain järjestettäviä kauppakamarikahaveja ja perustimme naisjohtajille oman verkoston. 

Vaikuttamistyössä keskityttiin väyläverkon investointeihin ja liikenneasioihin, vihreään siirtymään ja kaivosteollisuuden asioihin sekä osaavan työvoiman asioihin. Vuoden alun aluevaalien jälkeen vaalivaikuttamista alettiin suuntaamaan kohti vuonna 2023 koittavia eduskuntavaaleja.

Lapin kauppakamari on olemassa teitä, eli jäseniään varten. Haluamme olla apunamme ja nostamme vaikuttamistyömme ytimeen toivomianne asioita. Olethan siis myös meihin yhteydessä ja osallistut aktiivisesti tarjoamiimme tapahtumiin ja tilaisuuksiin? Ota yhteyttä, jos mikä tahansa asia mieltäsi askarruttaa.

Kiitämme lämpimästi jäseniämme vuodesta 2022. Jatkamme työtämme pohjoisen kestävän kasvun rakentajana ja luotettavana vaikuttajana. 

Liisa Ansala 
Toimitusjohtaja

(Kuva: Lapin materiaalipankki, Markus Kiili)

Siirry sisältöön