fbpx

 width=

Lapin kauppakamari, Growth through cooperation -hanke, kutsuu päättäjiä, vaikuttajia ja keskeisiä sidosryhmiä Porin SuomiAreenaan Kestävää kasvua Lapista -aamupalalle 13.7.,  ja keskustelemaan pohjoisen potentiaalista ja elinkeinoelämän roolista vihreässä siirtymässä.

Jos et ole vielä saanut kutsua, mutta haluaisit osallistua, niin otathan yhteyttä hanna.baas@chamber.fi.

Toimitusjohtaja Liisa Ansala ja edunvalvontapäällikkö Hanna Baas ovat SuomiAreenassa paikalla 12.-13.7., meidät voi tavata Tornionlaakson neuvoston osastolla nro 7, SuomiAreenan Rantalavan teltta-alueella.

Pohjoisen elinkeinoissa valtava potentiaali

Lapin toimialat ja yritykset ovat yhdessä uudistaneet tavoitteensa. Uuden vision mukaan Lappi on pohjoisen Euroopan solmukohta, joka yhdistää luonnon kestävän käytön vastuulliseen kasvuun.

Uutta kasvua haetaan erityisesti vihreän siirtymän toteuttamisessa, jossa Lapilla on keskeisiä raaka-aineita ja osaamista. Lapin kaivokset ovat mukana ratkaisemassa sähköistyvää maailmaa, metsätalous tuottaa edelleen keskeisiä bioraaka-aineita ja matkailu kasvaa vahvasti hiilineutraaliustavoitteiden siivittämänä.

Pohjois-Ruotsin, Pohjois-Norjan ja Pohjois-Suomen investointipotentiaali on yhteensä 160 miljardia euroa. Suomessa pitäisi kääntää katseet pohjoiseen, kuten Ruotsissa on jo tehty. Lapin merkitystä vahvistaa nyt korostetusti myös se, että huoltovarmuuden kannalta elintärkeät maayhteydet läntisiin naapureihimme kulkevat Lapin kautta.

Lapin rooli on muuttunut. Harvaanasuttu maakunta tekee tällä hetkellä jo 6% koko Suomen tavaraviennistä ja kansainvälinen matkailu tuo vahvaa vientituloa. Huoltovarmuuden näkökulmasta Lapin asema on keskeinen Ruotsin ja Norjan maarajalla.

Vision laatiminen sekä aamupalatilaisuus SuomiAreenassa ovat osa Growth Through Cooperation -hankkeen (EAKR) toteutusta

**

P.S. Tornionlaakson neuvosto järjestää 13.7. klo 16-16:45 paneelikeskustelun ”Tervetuloa rajattomaan Tornionlaaksoon”  asiantuntijakeskus BEPOP, Isolinnankatu 21, 28100 Pori

 

Siirry sisältöön