fbpx

Mitä kuuluu Lapin elinkeinoille? Tähän kysymykseen vastaavat Antti ja Tosca kerran kuukaudessa ilmestyvässä KamariKorneri-podcastsarjassa.

Jokaisessa podcastjaksossa käsitellään Lapin elinkeinoelämälle ajankohtaisia teemoja. Antti ja Tosca eivät kuitenkaan yksin joudu istumaan nurkkauksessa, vaan jokaisessa jaksossa on yksi teemaan sopiva erikoisvieras. Jokainen vieras saa myös vastata Kvartaalikysymykseen.

Vaihtuvien vieraiden ohella sanomalehdet rapisevat, kun teemme toimitusjohtajamme Liisa Ansalan kanssa teemaan liittyvän mediakatsauksen.

Jaksot ilmestyvät pääasiallaisesti kuukauden loppupuolella. Jaksoja voit kuunnella tämän sivun kautta, Spotifysta tai Apple Podcasteista.

#8: Missä on EU-vaalikutkutus?


EU-vaalit tulee, mutta missä on vaalipöhinä? Vaalikuumetta kanssamme nostattamassa ovat eurovaaliehdokkaat Unna Eteläinen (Suomen nuorin ehdokas), Aura Salla (Eu-politiikkaan erikoistunut valtiotieteiden tohtori) ja Eero Heinäluoma (EU-areenan uusi kyky). Mediakatsauksessa käydään pohdintaa, millainen dominoefekti syntyy Lapissa, jos nykyisiä kansanedustajia pääsee Brysseliin.

Mediakatsauksessa puhuimme tästä artikkelista:

#7: Kaivoskeskustelu


Mikä kaivoksissa pelottaa? Kaivoskeskustelu herättää suuria tunteita. Keskustelu käy kuumana niin Lapissa kuin Lapin ulkopuolella. Löytyisikö keskusteluun enemmän harmaan sävyjä? Kanssamme kaivoksista ja luonnonsuojelusta keskustelee Emma Kari. Mediakatsauksessa puhumme mm. kaivosverosta ja EU:n omavaraisuustavoitteista.

Mediakatsauksessa puhuimme näistä artikkeleista:

#6: Palovaroittimet ja panssarivaunut


Keskustelua turvallisuudesta skaalalla palovaroittimista panssarivaunuihin. Jakson vieraana Lapin pelastusjohtaja Markus Aarto, jonka kanssa puhumme matkailun turvallisuudesta ja resurssien riittävyydestä. Entä mitä Liisa Ansala vastaa tämän kvartaalin Kvartaalikysymykseen?

Mediakatsauksessa puhuimme näistä artikkeleista:

#5: Lapin eksistentiaalinen liikenne


Vuorossa meidän lempiaihe: liikenne. Mutta miksi aihe on meille ja Lapille niin tärkeä? Pitkiä etäisyyksiä kanssamme on päivittelemässä liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne. Lisäksi asiaa rakkaasta valtatie 21:stä ja Liisa Ansalalle annetaan taikasauva, jolla hän tehdä panostuksen yhteen kohteeseen, joka on merkittävä logistisesti.

Mediakatsauksessa puhumme tästä arikkelista:

#4: Presidentinvaalikutkutus

Mihin presidenttiä nyt kaivataan? Vuosi 2024 alkaa uuden presidentin valinnalla, joten tartuimme totta kai tähän ajankohtaiseen aiheeseen. Erikoisvieraaksi saimme presidenttiehdokkaan Olli Rehnin ja hänen kanssaan puhumme tietenkin Lapista ja kuulemme kuka on hänen presidentillinen esikuvansa. Mediakatsauksessa puhumme Liisan kanssa siitä, mitä presidentti ja elinkeinoelämän yhteistyöllä saataisiin aikaiseksi.

Mediakatsauksessa puhumme tästä arikkelista:

#3: Lapin TKI:n neljän prosentin haaste

Puhetta TKI:sta selkokielellä. Joulupöydän herkkupalana tarjoillaan puhetta TKI-toiminnasta ja Lapin TKI-tasosta. Jakson vieraana Lapin yliopiston rehtori Antti Syväjärvi. Jakson lopussa teemme myös kvartaalikatsauksen ja selviää, mitkä konvehdit jäävät syömättä Antilta, Liisalta ja Toscalta.

Mediakatsauksessa puhumme tästä arikkelista:

#2 Matkailun ennätystalvi

Toisessa jaksossa puhumme Lapin matkailusta. Joulupukin konttorin muuttaessa toimiston ikkunan alle tietää talvisesongin todella käynnistyneen. Jakson vieraana on Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen. Sannan kanssa puhumme tietenkin tulevasta sesongista, Lapin lentoyhteyksistä ja matkailun kasvun rajoista. Mediakatsauksessa puhututtavat Lapin julkisten palveluiden resurssien riittävyys suhteessa alueelle saapuvien turistien määrään.

Mediakatsauksessa puhuimme näistä artikkeleista:

#1 Kansainvälistä kauppaa naapurin kanssa


Historian ensimmäinen KamariKornerissa puhumme Lapin kansainvälisestä kaupasta ja päädymme puhumaan elämänlangaksi tituleeratusta valtatiestä. Haastattelmme Lakkapää Oy:n toimitusjohtajaa ja Lapin kauppakamarin hallituksen puheenjohtajaa Jukka Lakkapäätä.

Jaksossa teemme yhteenvedon Kasvua älykkäästä erikoistumisesta hankkeen tuloksia. Hankkeeseen pääset tutustumaan täältä.

Mediakatsauksessa puhuimme näistä artikkeleista:

Ja jos pidit tästä sarjasta, kuuntele seuraavaksi Latu auki maailmalle -podcastsarja. Siinä käsitellään yritysten kansainvälistymistä ja kuullaan, millaista huippuvoitelutiimiä kaivataan silloin, kun lähdetään hiihtämään kansaivälisille markkinoille. Klikkaa tästä ja siirry kuuntelemaan.

Siirry sisältöön