fbpx
Tuulivoimaloita tunturin päällä. Kuvaaja: Jani Seppänen | Vastavalo.net

Askeleet vihreän siirtymän kiihdyttämiseksi pohjoisella alueella

Tutkimuksen tavoitteena on tuottaa konkreettisia suosituksia pohjoisen alueen investointipotentiaalin toteuttamiseksi.

Lapin kauppakamarin Growth through Cooperation -hankkeessa julkaiseman selvityksen mukaan Pohjois-Suomen, Pohjois-Ruotsin ja Pohjois-Norjan investointipotentiaali yltää 160 miljardiin euroon. On arvioitu, että suurin osa potentiaalista linkittyy vihreään siirtymään. Pohjoinen alue voi olla vihreän siirtymän veturi, joka tuo ratkaisuja koko Eurooppaan.

Lapin kauppakamari haluaa edistää pohjoisen raja-alueen investointipotentiaalin toteuttamista. Tätä varten käynnistimme arviointityön pohjoisen vihreän siirtymän askeleiden määrittämiseksi. Työn tavoitteena oli laatia tilanneanalyysi ja tuottaa konkreettisia ehdotuksia pohjoisen alueen investointipotentiaalin toteuttamiseksi. Työssä tutkittaan vihreän siirtymän investointien pullonkauloja ja ehdotetaan konkreettisia toimenpiteitä niiden poistamiseksi. Lisäksi raportissa tunnistetaan mahdollisia synergiaetuja pohjoismaisen yhteistyön näkökulmasta.

Raportin on laatinut Lapin kauppakamarin toimeksiannosta Gaia Consulting julkisten aineistojen ja haastattelujen perusteella (2022-2023).

Lataa koko raportti

The report in English

 

Kuva: Lapin materiaalipankki | Nina Susi

Siirry sisältöön