fbpx
Arctic Business Forumin logo

Arctic Business Forum – Kasvua pohjoisesta

 

Arctic Business Forum palasi uudistuneena teemalla Kasvua pohjoisesta. ABF järjestettiin 4.6. Rovaniemellä ja tapahtumapaikkana toimi Arktikum.

Pohjoisella on strategisesti merkittävä rooli koko Suomen menestyksessä ja Suomessa valmistellaan hallitusohjelmaan kirjattua Pohjoista ohjelmaa. Ohjelma on ensimmäinen laatuaan ja tukee pohjoisen kasvun realisoimisessa.

Tilaisuudessa kuultiin ja keskusteltiin pohjoisen merkityksestä, tulevaisuudesta ja kestävän kasvun ratkaisuista.

Tältä sivulta löydät koosteen tilaisuuden tärkeimmistä näkökulmista.

Tilaisuuden puhujat

Pekka Haavisto

Pekka Haavisto

kansanedustaja

Pekka Haavisto on kansanedustaja, entinen Suomen ulkoministeri. Pekka on rauhanneuvottelija sekä demokratian ja ihmisoikeuksien puolustaja.

Paula Vilén

Paula Vilén

ulkomaantoimittaja ja tuottaja (YLE)

Vilén on Ylen ulkomaantoimittaja ja Maailmanpolitiikan arkipäivää -radio-ohjelman tuottaja vuodesta 2021 lähtien. Hän on myös toiminut Ylen Yhdysvaltain kirjeenvaihtajana 2008-2011 ja 2017-2020.

Heiko Brix

Heiko Brix

kaupallinen johtaja (Eurowings)

Eurowings on Lufthansa-konserniin kuuluva lentoyhtiö, joka erikoistuu suoriin lentoihin Euroopan sisällä ja tarjoaa yli 100 kohdetta yli 50 maassa maailmanlaajuisesti. Heiko Brix tulee kertomaan, miksi he investoivat nyt Lappiin.

Martti Sassi

Martti Sassi

johtaja (Outokumpu)

Sassi on Outokummun Ferrochrome-liiketoiminta-alueen johtaja ja johtoryhmän jäsen, jolla on pitkä tausta sekä Outokummun teräs- että ferroseosliiketoiminnassa. Lisäksi hän on ollut useiden kansallisten ja kansainvälisten toimialan etujärjestöjen jäsen.

Tiina Haapasalo

Tiina Haapasalo

johtava asiantuntija (EK)

Tiina Haapasalo on Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n johtava asiantuntija liikenteen, logistiikan ja infran asioissa. Elinkeinoelämälle on tärkeää, että liikenneinfra palvelee kaikkia toimialoja, liikenteen verotus ja maksut tukevat kilpailukykyä ja ilmastotavoitteet saavutetaan.

Riikka Slunga-Poutsalo

Riikka Slunga-Poutsalo

valtiosihteeri (Valtiovarainministeriö)

Riikka Slunga-Poutsalo toimii valtiovarainministeri Riikka Purran valtiosihteerinä. Aiemmin hän on toiminut mm. perussuomalaisten puoluesihteerinä vuosina 2013–2019, sekä kansanedustajana 2019–2023.

Inka Musta

Inka Musta

Hallituksen jäsen (Saamelaiskäräjät)

Inarinsaamelainen Inka Musta on Suomen Saamelaiskäräjien hallituksen jäsen ja koulutukseltaan metsäekologi. Hän työskentelee yritysvastuun konsulttina omassa yrityksessään Luontoa Oy:ssa, joka tukee yrityksiä vastuullisuuden kehittämisessä.

Matti Ruotsalainen

Matti Ruotsalainen

Kemin kaupunginjohtaja

Matti Ruotsalainen on toiminut Kemin kaupunginjohtajana vuodesta 2021. Kemin alueella on Lapin teollinen keskittymä alueella ovat Stora Enson ja Metsä Groupin ja Outokummun tehtaat sekä Outokummun Kemin kaivos.

Liisa Ansala

Liisa Ansala

toimitusjohtaja (Lapin kauppakamari)

Liisa Ansala on Lapin kauppakamarin toimitusjohtaja, joka haluaa sparrata koko maakuntaa parempiin suorituksiin.

Krista Perälä

Krista Perälä

opiskelija ja Arctic Angel

Krista Perälä on rovaniemeläinen opiskelija ja opiskelija-aktiivi. Hän on toiminut Lapin yliopiston yhteisössä mm. järjestöissä, ylioppilaskunnan hallituksessa ja tällä hetkellä yliopiston hallituksessa. Opiskelijapolitiikan kautta hän löysi tiensä kansainvälisen arktisen yhteistyön pariin.

Riitta Rissanen

Riitta Rissanen

rehtori (Lapin ammattikorkeakoulu)

Rissanen vastaa Lapin ammattikorkeakoulun toiminnasta. Tavoitteena on olla luova edelläkävijä – vastuullinen arktinen korkeakouluyhteisö.

Markus Lohi

Markus Lohi

kansanedustaja

Markus Lohi on neljännen kauden kansanedustaja Rovaniemeltä. Lohi toimii tällä hetkellä valtiovarainvaliokunnan puheenjohtajana. Ennen poliittista uraansa hän on toiminut yrittäjänä ja lakiasianjohtajana yksityisellä sektorilla.

Antti Syväjärvi

Antti Syväjärvi

rehtori (Lapin yliopisto)

Antti Syväjärvi on Lapin yliopiston rehtori. Hän on Suomen Sivistysala ry:n hallituksen puheenjohtaja ja Elinkeinoelämän keskusliiton hallituksen jäsen.

Juuso Rönnholm

Juuso Rönnholm

yhteyspäällikkö (BusinessOulu)

Rönnholmilla on yli 10 vuoden työkokemus politiikan ja viestinnän alalta ennen BusinessOulua. Hän on toiminut mm. tasavallan presidentti Sauli Niinistön kotimaan asioiden erityisavustajana.

Arctic Business Forumin järjestävät

Arctic Business Forumin järjestäjien logot
Siirry sisältöön